için kaldı

Özhaseki: Bu coğrafyada güçlü olmak zorundayız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, 'Bu coğrafyada güçlü olmak zorundayız. Bu, bir mecburiyettir artık. Güçlü olmazsanız o kadar çok engel çıkarırlar ki kitabına uydurup uydurup canınıza okurlar sizin' ifadelerini kullandı.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
Özhaseki: Bu coğrafyada güçlü olmak zorundayız

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Muradiye Salonu'nda gerçekleştirilen, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine (BESOB) bağlı oda başkanlarının iştirak ettiği istişare ve değerlendirme toplantısına katılan Özhaseki, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bulunduğu konum itibarıyla bir ateş çemberinin ortasında olduğunu söyledi.

Özhaseki, Türkiye'nin çok eski bir coğrafya üzerinde kurulduğuna dikkati çekerek, "Anadolu coğrafyasında birçok insanın gözü var. Özellikle bizim Müslüman Türk olmaktan da kaynaklanan zorluklarımız var. Bu coğrafyada gerçekten yaşamak çok zor. Bir taraftan inancımızdan dolayı bir taraftan tarihte üstendiğimiz misyonlarımızdan dolayı zorluklarımız var. Anadolu coğrafyası son 100 yılda mazlumların sığınma coğrafyasıdır." dedi.

Bu coğrafyada ayakta kalmanın tek yolunun güçlü olmaktan geçtiğine işaret eden Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gittikçe büyüyoruz ama bu büyümeyi de istemiyorlar. Bunu da biliyoruz. Bu coğrafyada ayakta kalmanın bir tek yolu var arkadaşlar. Uluslararası sözleşmeler değil, falanla anlaşmaya girmek değil, filanla müttefik olmak değil, güçlü olmak. Biz bu coğrafyada güçlü olmak zorundayız. Bu, bir mecburiyettir artık. Güçlü olmazsanız o kadar çok engel çıkarırlar ki kitabına uydurup uydurup canınıza okurlar sizin. PKK terör örgütü, okyanus ötesindeki ülkenin emriyle bu ülkede kurulmuş. 50 yıl boyunca buna emek vermişler. Bizim bazı şehirlerimizi koparıp, Suriye'den, Irak'tan kurdukları parçayla bir araya getirip, Arz-ı Mevud diye tabir edilen, orada büyük bir terör devletini oluşturmak istiyorlar. Bunun için de yapmadıkları numara kalmadı. Biz Amerika’dan paramızla silah alamıyoruz. Onlar gemilerle, tırlarla silahlarını bedava veriyorlar teröristlere. Biz Avrupa'ya gidip toplantı yapamıyoruz. Geçtiğimiz seçimlerde Cumhurbaşkanı'mıza miting yaptırmadılar, bakanlarımızı ülkelerine sokmadılar ama PKK her yerde cirit atıyor. Niye? Kendi kullandıkları aparat da onun için."

Özhaseki, Türkiye'nin terörle mücadele için ayırdığı bütçenin büyüklüğüne işaret ederek, "Numan Bey, bir çalışma yapmış. Çalışmasında eğer PKK terör örgütü diye bir bela olmasaydı, bunun için biz maddi manevi birçok kaynaklarımızı seferber etmeseydik bu ülkede yaşayan 85 milyon nüfusun her bir ferdinin hanesine 350 bin lira para yazacaktı. Şu anda bile ordu hala sefer halinde. Aşağı tarafta bir tampon bölge oluşturmak için çalışıyoruz ki başımıza bela olmasınlar diye." açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin etrafındaki ülkelerde huzur kalmadığına dikkati çeken Özhaseki, şöyle konuştu:

"Bizden başka evine gidebilen, sıcak çorbasını içebilen bir millet kalmadı. Bizim güneyimiz, doğumuz her zaman problemliydi. Şimdi kuzey tarafta da belalar tütmeye devam ediyor. Soros Beyefendi çıkmış, 'Aslında bu savaşın bitmesi doğru değil. Dünyanın huzur bulması için Üçüncü Dünya Savaşı'nın çıkması lazım.' diyor. Her ülkeyi karıştıran Macar asıllı ama aslında Yahudi kökenli bir adamdır Soros. Nerede pislik var, altından bu adam çıkar zaten. Onun paraları çıkar, onu kullanırlar. Ukrayna'ya gazı verdiler verdiler, adamı ortaya attılar, perişan ettiler. Şimdi de 'Sana silah vereceğiz, merak etme, biraz daha diren bakalım, uğraş, biraz daha uğraş haydi.' diyorlar. Adama yaptıkları bu. Adamın şehirleri, ülkesi mahvoldu. Bir taraftan Rusya'yı zayıflatıyorlar. Bir taraftan da orayı perişan ediyorlar. Üçüncü Dünya Harbi çıksın istiyorlar çünkü aramızda onlarla dehşet bir medeniyet farkı var. Eğer Türkiye de paramparça olursa, her tarafta bombalar patlarsa, millet birbirine girerse, rezillik çıkarsa ortalıkta ben daha iyi olurum. Onun içindir ki sömürü düzenini devam ettirmek istiyorlar."

20 yıllık AK Parti iktidarı döneminde çok güzel işler yaptıklarına değinen Özhaseki, sağlıkta devasa atılımların yapıldığını söyledi.

Özhaseki, "Ekonomide evet sıkıntılarımız var mı var. Bunları da aşacağız. Sebeplerini de çok iyi biliyoruz. En birinci gündem maddemiz de o. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Kovid döneminde dünya yüzde 3,1 küçülmüşken Türkiye, yüzde 1,8 büyüdü. Geçtiğimiz yıl itibarıyla da yüzde 10 büyüdük. İhracatımız 225 milyar dolara çıktı. Geçtiğimiz yıl sigortalı istihdam edilen insan sayısı 2,5 milyonu geçti. Kurulan şirket sayısı 100 bin. Bir evvelki yılda 103 bindi. Diyeceksiniz ki 'Kapananı da söyle.' Doğru, 12 bin 500 de kapanan var. Geçtiğimiz yıllara bakıldığı zaman açılan ve kapanan şirket sayısında bir sıkıntı yok." değerlendirmesinde bulundu.

Etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti milletvekilleri Refik Özen ve Ahmet Kılıç, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, ilçe belediye başkanları ve oda başkanları katıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER