Hatice Kübra İlgün'den bronz madalya

Milli tekvandocu Hatice Kübra İlgün, Azerbaycan’da gerçekleştirilen 26. Dünya Tekvando Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Hatice Kübra İlgün'den bronz madalya

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Crystall Holl’de düzenlenen ve 4 Haziran’a kadar sürecek 26. Dünya Tekvando Şampiyonası’nın ilk gününde, erkekler 68 kilo, kadınlar 57 kilo müsabakaları yapıldı. Şampiyonda Türkiye'yi temsil eden, erkekler 68 kiloda Ferhat Can Kavurat ve kadınlarda 57 kiloda Hatice Kübra İlgün madalya için mücadele etti. Erkekler 68 kiloda mücadele eden Ferhat Can Kavurat, son 16’da Özbek Ulugbek Rashitov’a 2-0 yenilerek şampiyonaya veda etti.

Kadınlar 57 kiloda mücadele eden Hatice Kübra İlgün, Mısır’dan Nadine Mahmoud’u ve İspanya’dan Arlet Ortiz Benito’yu mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Polonya’dan Patrycja Adamkiewicz’i 2-1 mağlup eden İlgün, yarı finale Tayvanlı Chia-ling Lo ile karşılaştı. Yarı finalde Tayvanlı rakibine 1-2’lik skorla yenilen İlgün, bronz madalyanın sahibi oldu. Türkiye, ilk günün sonunda toplamda 1 bronz madalyaya ulaştı. Şampiyonanın ikinci gününde 3 milli tekvandocu madalya mücadelesi verecek.

“İNŞALLAH OLİMPİYATLAR'DA ALTIN MADALYA KAZANABİLİRİM, ONUN İÇİN ÇALIŞIYORUM”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER