Gündeme bomba gibi düşmüştü... Ve Trump'tan ilk açıklama

Haftanın ikinci gününe de düşüşle başlayan New York borsası Çin'e yönelik ek vergi erteleme kararı ile yükselişe geçti. Kararın ardından ilk kez konuşan ABD Başkanı Donald Trump, Çinli yetkililerle yaptıkları son görüşmeye ilişkin "Çok olumlu bir görüşme gerçekleştirdik. Bizden tarım ürünleri alacaklarını söylediler ancak şu ana kadar bu konuda beni hayal kırıklığına uğrattılar. Söylediklerini yapmadılar ya da ertelediler diyelim" ifadelerini kullandı. Öte yandan Avrupa borsaları günü yükselişle kapattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Gündeme bomba gibi düşmüştü... Ve Trump'tan ilk açıklama

ABD yönetimi, Çin'e getirdiği yüzde 10'luk ilave gümrük vergisi uygulamasını, bazı bilişim-teknoloji ürünleri için 15 Aralık tarihine kadar ertelediğini açıkladı.

ABD Ticaret Temsilciliği Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD ile Çinli yetkililer arasında yapılan son görüşmenin ardından bu kararın alındığı kaydedildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER