Gündeme bomba gibi düşmüştü: Gerilim tırmanıyor!

İsrail uçaklarının düşürdüğü iddia edilen Rus İl-20 uçağı vakası İsrail basınında geniş yer almaya devam ediyor. Haaretz gazetesi, İl-20 vakasına Rusya'nın vereceği yanıtın İsrail Hava Kuvvetleri'nin ‘kanatlarını kırparak' Suriye hava sahasındaki uçuşlarını kısıtlayabileceği yorumunda bulundu. İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise, düşen İl-20 vakasından sonra da Suriye'deki hedeflere yönelik saldırılara devam edileceği sinyali verildi. İsrail Rus yetkililere, "olay değerlendirme" raporunu ve

HÜRRİYET HÜRRİYET
Gündeme bomba gibi düşmüştü: Gerilim tırmanıyor!

İsrail'le Rusya arasındaki Rus İl-20 uçağının düşmesi sonucu çıkan krizde gerilim tırmanıyor. Kriz İsrail basınında geniş yer almaya devam ediyor.

Haaretz gazetesinin haberine göre İsrailli yetkililer, Rus yönetiminin Suriye hava sahasını 1 hafta boyunca kapatmakla sınırlı kalacağını ve kendi üslerinin yakınında uçuşları yasaklamayacağını umuyor.

Haberde, bu tür yaptırımların İsrail uçaklarının Şam'ın kuzeyine ulaşımını engelleyeceği ve dolaysıyla Suriye hükümet güçlerinin güvenli bölgeler kurmalarına, İran'a ise bölgedeki pozisyonlarını güçlendirmeye imkân tanıyacağı kaydedildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER