Genç Yeşiller’e ilk Türk lider

31 yaşındaki Özgecan Kara, Avrupa Genç Yeşiller Federasyonu’na genel sekreter seçilen ilk Türk oldu. Eylül ayında Brüksel’de göreve başlamaya hazırlanan Özgecan Kara, “Kot ve tişörtümle siyaset yapacağım” diyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Genç Yeşiller’e ilk Türk lider

Türkiye'de endüstri mühendisliği okuyan Özgecan Kara üniversiteyi bitirdikten sonra bir telekom firmasında pazarlama departmanında çalıştı. “Kendimi ait hissetmediğim bir ortamdı” diye anlattığı ‘beyaz yakalı’ geçmişinden Yeşillerle tanışmasıyla ayrıldı:

“Turnikelerden geçmekle başlayan, herkesin birbirinin rakibi olduğu bir kurumsal hayattı ve sadece hiyerarşi vardı. Ne uğruna çalışıyoruz belli değil. Kendimizi üst sınıf zannediyoruz, beyaz yakalıyız. Ancak çevreci gruplarla tanışmam hayatımı değiştirdi. Bir yıl gönüllülük yaptıktan sonra Yeşil Düşünce Derneği’nde proje koordinatörü olarak sivil toplum profesyonelliğine geçiş yaptım.”

Genç Yeşiller’e ilk Türk lider - Resim : 1

Özgecan Kara Bilkent Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü bitirdikten sonra İtalyan Bacooni Üniversitesi’nde Sanat, Kültür ve İletişim Yüksek Lisansı’nı tamamladı. 3 yıl bir telekom şirketinde pazarlama alanında çalışan Kara, 2 yıl Yeşil Düşünce Derneği’nde proje koordinatörlüğü yaptı. Son 2 yıl Belgrad’da Doğu Avrupa Genç Yeşiller ofis koordinatörü olarak çalışan Kara 18 Ağustos’ta Avrupa Genç Yeşiller Genel Sekreteri seçildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER