Gazzeli memurun maaşı Katar'dan

Hamas, Katar'ın yolladığı nakit parayla Gazzeli devlet çalışanlarına maaş ödedi. Bazı Filistinliler Katar'ın Gazze temsilcisine ‘Çok yaşa Katar' diye slogan attı, bazıları ise rahatsızlık duyduğu için temsilcinin konvoyuna taş fırlattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Gazzeli memurun maaşı Katar'dan

KATAR, İsrail ablukası altındaki Gazze'de çalışan memurların maaşlarının ödenmesi için Hamas'a gönderme kararı aldığı 90 milyon dolarlık paranın ilk taksidini çantalar içinde Gazze'ye yolladı. 15 milyon dolarlık taksitler halinde verilecek para yardımının ilk partisinin Hamas'a gönderilmesiyle memurlar maaşlarının ödenmeyen kısmını postaneden aldı.

KRİZ HALKA YANSIYOR

Gazze'de Filistinli gruplar arasındaki uzlaşmazlıklar ve İsrail ablukası nedeniyle yaşanan ekonomik bunalım, memur maaşlarının iki yıldan fazla süredir düşük oranlarda ödenmesiyle halka yansıyor. Katar'ın Gazze'ye gönderdiği gözlemciler, Gazze'deki 12 postanede nöbet tutarak maaşların uygun bir şekilde ödenip ödenmediğini denetledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER