Akaryakıta çifte indirim bekleniyor! Araç sahipler dikkat, İşte yeni fiyatlar

Petrol fiyatları, olumsuz ekonomik veriler ve resesyon beklentileriyle 6 ayın en düşük seviyelerini gördü. Bu düşüşün akaryakıta indirim olarak yansıması bekleniyordu. Beklenen indirim akaryakıta yansıyor. Bu kapsamda benzin litre fiyatına 1,05, motorin litresine ise 75 kuruş indirim gelmesi bekleniyor. İşte indirim sonrası yeni benzin ve motorin fiyatları...

POSTA POSTA
Akaryakıta çifte indirim bekleniyor! Araç sahipler dikkat, İşte yeni fiyatlar

Petrol fiyatları, dünya genelinde açıklanan olumsuz ekonomik veriler ve resesyon beklentileriyle dalgalı seyrini sürdürüyor. Dün 102,41 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 96,78 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.28 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,23 düşüşle 96,55 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 90,50 dolardan alıcı buldu. Böylece Brent petrolün varil fiyatı, son 6 ayın en düşük seviyelerine geriledi.

SON İNDİRİM 26 TEMMUZ'DA GELMİŞTİ

Petrol ve döviz kuru fiyatlarına göre değişim gösteren akaryakıtta ise 26 Temmuz Salı günü motorin fiyatlarına 92 kuruş indirimin ardından 27 Temmuz'da benzin fiyatlarına 50 kuruşluk indirim yapılmıştı. 30 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere otogazın (LPG) litre fiyatına 30 kuruş zam gelmişti.

BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM GELİYOR

Brent petrol piyasasında gözlemlenen düşüşün ardından LPG, motorin ve benzin fiyatlarında indirim beklentisi oluşmuştu. Sektör kaynaklarından elde edilen bilgiye göre benzine 1,05 TL, motorine 75 kuruş indirim gelmesi bekleniyor.

İŞTE İL İL BENZİN FİYATLARI

Benzin fiyatlarına gelecek indirimin ardından İstanbul'da 22.25'e satılan benzinin litresi 21.20'ye İzmir ve Ankara ise 22.36'ya satılan benzinin litresi 21.31'e inecek. Motinde ise İstanbul'da fiyatlar 24.46'dan 23,71'e, İzmir ve Ankara ise 24.58'den 23,83'e inecek.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER