FETÖ silindi Dink yazıldı

FETÖ'yü çağrıştırdığı gerekçesiyle, İstanbul'daki cadde ve sokak isimlerini değiştiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu ay da İBB Meclis'inden oybirliğiyle geçen kararlarla, sokakları tarayıp Türk sineması ve edebiyat dünyasının unutulmazlarının isimleriyle yeniledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
FETÖ silindi Dink yazıldı

İSTANBUL'da bu ay 90 sokağın adı değiştirildi. Çalıştığı gazetenin önünde 2007 yılında uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren gazeteci Hrant Dink'in adı Şişli Meşrutiyet Mahallesi'ndeki Samanyolu Sokağı'na verildi. Yine Şişli'de Gülbahar Mahallesi'ndeki Işık Sokağı'nın yeni adı da 1993 yılında Ankara'da evinin önünde suikasta kurban giden gazeteci Uğur Mumcu oldu.

MÜNİR ÖZKUL SOKAĞI

Bu kapsamda, Beyoğlu Kılıçalipaşa Mahallesi'nde bulunan Samanyolu Sokağı'na da geçen ocak ayında hayatını kaybeden Türk sinemasına damga vurmuş Münir Özkul'un adı verildi. Özkul'un adı Üsküdar Kandilli Mahallesi'ndeki Işık Sokağı'nda da yaşayacak. Kadıköy Dumlupınar Mahallesi'ndeki Zaman Sokağı da Melih Cevdet Anday Sokağı oldu. 2013 yılında hayatını kaybeden ünlü oyuncu Tuncel Kurtiz'in adı ise Maltepe Zümrütevler Mahallesi'ndeki Dumanlı Sokağı'na verildi. Bakırköy Şenlikköy'deki Işık Sokağı'nın adı ise Yaşar Kemal Sokak olarak değiştirildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER