FETÖ ihanete böyle hazırlandı: Ankara'daki darbeye hazırlık toplantıları

Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in talimatının ardından sivil imamların başkanlığında Ankara'nın birçok yerinde darbeye hazırlık toplantıları yapıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
FETÖ ihanete böyle hazırlandı: Ankara'daki darbeye hazırlık toplantıları

AA muhabirinin 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin iddianame, mütalaa ve gerekçeli kararlardan derlediği bilgilere göre, Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç ve Harun Biniş gibi sözde üst düzey FETÖ yöneticileri, elebaşı Fetullah Gülen'in darbe talimatını mahrem imamlara aktardı.

Mahrem imamlar da kendilerine bağlı örgüt mensubu askerlerle irtibata geçerek darbe yapılacağı bilgisini paylaştı. Ardından ihanet gecesi icra edilecek ihanet planlarını hazırlamak için toplantılar düzenlendi.

Bunların arasında en dikkat çekeni Ankara Konutkent'teki villada, Adil Öksüz başkanlığında yapılan ve sözde yurtta sulh konseyi üyeleri eski tuğgeneraller Mehmet Partigöç ve Gökhan Şahin Sönmezateş, tuğamiral Ömer Faruk Harmancık, albaylar Murat Koçyiğit ve Bilal Akyüz, albay Mustafa Barış Avıalan, yarbay Turgay Sökmen ile eski tuğamiral Halil İbrahim Yıldız ve eski albay Hakan Bıyık'ın katıldığı toplantılardı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER