için kaldı

İletişim Başkanı Altun: Terör meselesinin müzakeresi, pazarlığı olmaz

İLETİŞİM Başkanı Fahrettin Altun, İsveç'in ve Finlandiya'nın NATO üyelik talebine ilişkin, "Esasen biz bu kritik dönemde NATO'nun İsveç ve Finlandiya tarafından meşgul edilmesini doğru bulmuyoruz. NATO üyeliği bir hak değil, ayrıcalıktır. Bu ittifaka katılmak isteyen ülkeler, gerekli şartları sağlamaları halinde aramıza katılırlar. Terör gibi bir meselenin müzakeresi, pazarlığı olamaz. İsveç'in terör konusunda somut ve kalıcı bir politika değişikliği yapması gerekiyor" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İletişim Başkanı Altun: Terör meselesinin müzakeresi, pazarlığı olmaz

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Finlandiya'nın ardından İsveç gazetesi Dagens Nyheter'in, İsveç'in NATO üyelik başvurusuna ilişkin sorularını yanıtladı. Türkiye'nin İsveç'le güçlü siyasi ve ekonomik ilişkileri bulunduğunu belirten Altun, 2 ülke arasındaki resmi ilişkilerin 17'nci yüzyılın başına dayandığını söyledi. Türk halkının aklında İsveç'e dair ciddi soru işaretleri ve şüphelerin bulunduğunu ifade eden Altun, "Özellikle terör örgütlerinin 'ifade özgürlüğü' ve 'siyasi sığınması' kisvesi altında himaye edilmesi İsveç'in samimiyetine gölge düşürüyor. Olof Palme suikastine karışan ve Türkiye'de intihar saldırıları düzenleyen PKK'ya veya Türkiye'de darbeye kalkışıp, 251 masum insanı katleden FETÖ'ye güvenli liman sağlayan bir ülkeyle nasıl ve neden askeri ittifak içinde olacağımızı Türk halkına izah etmemiz mevcut koşullarda mümkün değildir" değerlendirmesinde bulundu.

'TERÖRİSTLERİN TÜRKİYE'YE İADESİ OLMAZSA OLMAZLARIMIZDIR'

Türk vatandaşlarının can ve mal güvenliği söz konusu olduğunda laf değil, icraat beklediğinin altını çizen Altun, İsveç'in terör konusunda somut ve kalıcı bir politika değişikliği yapması gerektiğini vurguladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER