için kaldı

Fed Başkanı Powell: "Ekonomi, istihdam ve enflasyon hedeflerimizden çok uzak"

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, ekonominin istihdam ve enflasyon hedeflerinden çok uzak olduğunu belirterek, önemli bir ilerlemenin sağlanmasının biraz zaman alabileceğini ifade etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Fed Başkanı Powell: "Ekonomi, istihdam ve enflasyon hedeflerimizden çok uzak"

Powell'ın, ABD Kongresi'nde iki gün sürecek yarıyıllık Para Politikası Raporu'na ilişkin sunumu başladı.

Sunumun ilk gününde ABD Senatosu Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi'nde konuşan Powell, Fed'in maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerine ulaşma konusunda son derece kararlı olduğunu vurguladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının başından bu yana destek ve istikrar sağlamak, toparlanmanın olabildiğince güçlü olmasını sağlamak ve salgının hanehalkları, işletmeler ve topluluklar üzerindeki kalıcı etkilerini sınırlamak için güçlü adımlar attıklarını dile getiren Powell, "Ekonominin gidişatı önemli ölçüde virüsün seyrine ve yayılmasını kontrol etmek için alınan önlemlere bağlı olmaya devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER