Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Kosovalı Sırpları provokasyona gelmemeye çağırıyorum

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, “Kosovalı Sırpları provokasyona gelmemeye çağırıyorum” ifadelerini kullanarak, “Muhtemelen en zor gece de bu gece olacak” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Kosovalı Sırpları provokasyona gelmemeye çağırıyorum

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kosova’nın kuzeyindeki şiddet olayları sonrası düzenlediği Ulusal Güvenlik Konseyi Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu. Kosova’nın kuzeyinde ikamet eden Sırplara sakin kalmaları ve NATO bünyesindeki Kosova Barış Gücü (KFOR) ile Avrupa Birliği (AB) Hukukun Üstünlüğü Misyonu (EULEX) güçlerine saygılı olma çağrısında bulunan Vucic, Sırplardan provokasyonlara gelmemelerini istedi.

“EULEX’TEN HEM DE KFOR’DAN PROTESTOCULARA KARŞI ŞİDDETLİ EYLEMLERDE BULUNMAYACAKLARININ GARANTİSİNİ ALDIK”

Kosova’daki Sırp nüfusunu zor bir gecenin beklediğini söyleyen Vucic, “Hem EULEX’ten hem de KFOR’dan protestoculara karşı şiddetli eylemlerde bulunmayacaklarının garantisini aldık. Umarım öyle de olacak. Tüm taraflarla konuşmaya devam ediyoruz. Barış ve istikrarı korumak için elimizden geleni yapacağız” dedi. Ulusal Güvenlik Konseyi Toplantısı’nda “vatan toprağının savunulması için gereken tüm önlemlerin kabul edildiğini” kaydeden Vucic, “Tüm asker ve polislerimize kendileri ile gurur duyduğumu söylemek istiyorum. Onlara herhangi bir emir vermeden önce barışı korumayı milyon kez deneyeceğimizi söylemek isterim” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER