için kaldı

Ermenistan ile ilk tur olumlu

Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi hedefiyle özel temsilciler Serdar Kılıç ve Rubin Rubinyan dün ilk turda Rusya’nın başkenti Moskova’da bir araya geldi. Dışişleri Bakanlığı, 13 yıl sonra Ermenistan ile ilk yüz yüze temasın ‘olumlu ve yapıcı’ geçtiğini açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ermenistan ile ilk tur olumlu

TÜRKİYE ile Ermenistan, 2009 yılında Zürih’te yürütülen ve başarısızlıkla sonuçlanan ilk denemenin ardından ilişkileri normalleştirme hedefiyle bu kez Moskova’da masaya oturdu. Türkiye’yi Büyükelçi Serdar Kılıç, Ermenistan’ı ise Meclis Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan’ın temsil ettiği 13 yıl sonraki bu ilk temas için Rus tarafının, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de sıkça yabancı konuklarını ağırlamak için tercih ettiği Morozov şatosunu açması dikkat çekti.

Ermenistan ile ilk tur olumlu - Resim : 1

BİR BUÇUK SAAT SÜRDÜ

Toplantı trafiği dün sabah 11:00 sularında iki heyete ait araçların şatoya gelmesiyle başladı. Heyette her iki ülkenin Moskova büyükelçileri de yer aldı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre basına kapalı görüşme bir buçuk saat sürdü. Taraflar toplantının içeriğine dair bilgi paylaşmazken Türkiye Dışişleri Bakanlığı ilk temasın “olumlu” geçtiği açıklamasını yaptı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER