Enerjide 1 milyon ton eşdeğer petrol tasarrufu sağlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı kapsamında 2023'e kadar 10,9 milyar dolarlık yatırım yapacağız" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Enerjide 1 milyon ton eşdeğer petrol tasarrufu sağlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı kapsamında 2023'e kadar 10,9 milyar dolar yatırım gerçekleştireceğini belirterek, "2017 ve 2018 yıllarında tüm sektörlerde yaklaşık 1,2 milyar dolar yatırımla yaklaşık 1 milyon ton eş değer

petrol (TEP) enerji tasarrufu sağladık. 2023'e kadar birincil enerji tüketimimizdeki yaklaşık yüzde 14 azalma ile sera gazı salımında da 66 milyon ton karbondioksit azalımı sağlamış olacağız." dedi.

Dönmez, 10. Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, enerji verimliliği ve kaynakları etkin kullanmanın ulusal ekonomiler üzerindeki baskıyı azaltan en önemli faktörlerden biri olduğunu söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER