için kaldı

Elektrikte aslan payı Esenyurt’un

Pandemi döneminde değişen koşullar enerji tüketimine de yansıdı. Türkiye’deki abonelerin büyük bir bölümünü bünyesinde barındıran Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (BEDAŞ) İstanbul’un Avrupa yakasındaki tüketicilerin verilerine göre genel elektrik tüketimi düşerken konutlarda kullanılan elektrikte artış meydana geldi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Elektrikte aslan payı Esenyurt’un

BEDAŞ’ın ‘Yılın Enleri Raporu’na göre İstanbul Avrupa Yakası’nda elektrik tüketimi bir önceki yıla göre yüzde 3.7 geriledi. Bu dönemde uzaktan çalışma ve sokağa çıkma kısıtlamalarının etkisiyle evlerde tüketilen elektrik miktarı ise yüzde 7.2 artış gösterdi. 2019’da toplam 26.9 milyar kilovatsaat (kWh) olan İstanbul Avrupa Yakası’ndaki elektrik tüketimi, 25.9 milyar kWh’a indi. 2019’da Türkiye’de toplam 303.3 milyar kWh olan elektrik tüketimi ise 2020’de yine pandeminin etkisi ile 304.8 milyar kWh’ta kaldı. Toplam tüketimin yüzde 8.5’i Türkiye’nin en kalabalık bölgesi İstanbul’un Avrupa Yakası’ndan geldi.

EN YÜKSEK ESENYURT

Avrupa Yakası’nda 484 bini aşkın abonesi ile ilk sırada yer alan Esenyurt, tüketimde de yine birinciydi. 2020 yılında Esenyurt’ta toplam elektrik tüketimi 2 milyar 503 kWh seviyesinde gerçekleşirken Avrupa Yakası’ndaki elektrik tüketiminin yüzde 10’u bu bölgeden geldi. Esenyurt’u 1 milyar 345 milyon kWh ile Bağcılar, 1 milyar 302 milyon kWh ile de Küçükçekmece izledi. Yıl içinde en düşük tüketim Çatalca, Esenler ve Güngören’de yaşandı. Geçmiş yıllarda ön sıralarda yer alan Beyoğlu, yıl boyunca pek çok işletmenin kapalı olmasının da etkisi ile en düşük tüketimin yaşandığı ilçeler arasında dördüncü oldu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER