Ekmeği bandıra bandıra...

Nohut, tahin ve kimyonun muhteşem uyumu humus, dünyanın dört bir yanında tanınan, kendine sofralarda sık sık yer bulan bir lezzet. Genellikle zeytinyağıyla yapılıp soğuk servis ediliyor. Ama üzerine cızır cızır pul biberli tereyağı gezdirilmiş sıcak versiyonunun seveni de çok... Sadece humus yapan salaş dükkânlarımız bol olsa da modern sunumuyla restoranlarda da karşımıza çıkıyor. Humusun kaliteli malzemeyle ve usulüne uygun yapılmış en iyilerini jürimiz seçti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ekmeği bandıra bandıra...

1-ILIK SERVİS EDİLİYOR

Humusçu İbrahim Usta, Hatay

Zeynep Kakınç “Hatay humus konusunda çok iyidir. Özellikle de Humusçu İbrahim Usta efsanedir” diyor. Pınar İshakoğlu “Nohudu biraz karbonatla haşlıyor, püre kıvamına gelene kadar tahta tokmakla dövüyor ve ılık servis ediyorlar” diyor. Ferit Özkaşıkçı ve Savaş Özbey’in de favorilerinden... Porsiyon fiyatı 35 lira. (0326) 213 55 06

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER