Ejder meyvesi üreticiye kazandırıyor

Adana'nın Kozan ilçesinde 2 yıl önce narenciye bahçesi kurarken denemek için aldığı fidenin bahçede meyve vermesi sonrası sera kurmaya karar veren girişimci, ejder meyvesinde ilk hasadı gerçekleştirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ejder meyvesi üreticiye kazandırıyor

Damyeri Mahallesi'nde üretim yapan Recep Ak, oğlu ile birlikte çiftçilik yapıyor. Fidancıdan narenciye fidanı alırken tesadüfen gördüğü ve deneme amaçlı satın alarak ektiği ejder meyvesinin bahçede meyve vermesi üzerine araştırmalar yapan Ak, bu meyvenin serasını kurmaya karar verdi. Bir dönüm araziye ejder meyvesinin altı farklı türünü diken Ak, Dragon, Royal red, Macenta Vietnam White ve tüm çeşitlerinin dikimini 18 ay önce yaptı. Meyvelerin ortalama ağırlığının 300 gramla, 500 gram arasında değişmekte olduğunu belirten üretici Ak, "İlk hasadımızı bu yıl yapıyoruz. On beş ay sonra meyve vermeye başladı. Ejder meyvemiz tamamen ihracata gidiyor. Öncelikle bölgemizde ürünün üretimin artmasını sağlamak istiyorum” dedi.

"BAKIM MALİYETİ DAHA DÜŞÜK"

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER