Dünyada her 10 çocuktan biri işçi

Dünya genelinde neredeyse her 10 çocuktan biri işçilik yapıyor. Bu oran, Afrika'da her 5, Arap ülkelerinde her 35, Avrupa ve Orta Asya'da her 25, Amerika kıtasında her 19, Asya-Pasifik bölgesinde her 14 çocuktan biri olarak seyrediyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dünyada her 10 çocuktan biri işçi

Dünya genelinde neredeyse her 10 çocuktan biri çalışıyor. Bu oran, Afrika'da her 5, Arap ülkelerinde her 35, Avrupa ve Orta Asya'da her 25, Amerika kıtasında her 19, Asya-Pasifik bölgesinde her 14 çocuktan biri olarak hesaplanıyor.

Çocuk işçiliğine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Birleşmiş Milletler'in (BM) ilan ettiği 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü dolayısıyla AA muhabiri dünya genelinde bu konudaki istatistikleri derledi. 

BM'ye bağlı Uluslararası Çalışma Örgütü'nün Kasım 2017'de yayımladığı "2025'e dek Çocuk İşçiliğini Ortadan Kaldırma: Politika ve Programların Değerlendirmesi" raporuna göre, dünya genelinde neredeyse her 10 çocuktan biri çalıştırılıyor. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), bu durumu, "Çocukların çocukluklarını yaşamaktan alıkoyan, potansiyellerini ve saygınlıklarını eksilten, fiziksel ve zihinsel gelişimlerine zarar veren işlerde istihdam edilmesi" olarak tanımlıyor. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER