İsrail polisi Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

İsrail polisi, Mescid-i Aksa'da bekleyen Filistinlileri çıkarmak için sabah namazından sonra baskın düzenledi.

GASTE24 GASTE24
İsrail polisi Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'nın avlusuna sabah namazından sonra giren çok sayıda İsrail polisi, Kıble Mescidi'nin önünde bekleyen Filistinlilere müdahale etti. Alanı terk etmek istemeyen Filistinliler darbedildi.

Kıble Mescidi'nin önündeki kalabalığı dağıtan polisler, Mescid-i Aksa'nın içindeki Filistinlileri çıkardıktan sonra kapıları kapattı.

Müdahale sırasında bir Filistinli gözaltına alındı.

Yüzlerce Filistinli beklemeye devam ediyor

Sabah namazından önce de Mescid-i Aksa'nın olduğu Eski Şehir bölgesinin girişlerinin İsrail güçleri tarafından bariyerlerle kapatılması üzerine çıkan arbedede 2 Filistinli yaralanmıştı.

Fanatik Yahudilerin Hamursuz Bayramı nedeniyle Mescid-i Aksa’ya İsrail polisi kontrolünde baskın düzenleme ihtimaline karşı yüzlerce Filistinli, sabah namazı sonrasında Aksa’da beklemeye devam ediyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER