için kaldı

Bir şirket daha Borsaya geliyor

Hisselerinin yüzde 20’sini halka açmak için SPK’dan izin bekleyen Türkiye’nin 102. büyük sanayi şirketi Kocaer Çelik, yeni fabrika ve enerjiye 30 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Bir şirket daha Borsaya geliyor

Demir-çelik sektörünün profil segmentinde faaliyet gösteren, Türkiye’nin en büyük 102. şirketi Kocaer Çelik, borsaya açılmak için gün sayıyor. Bir taraftan hisselerinin yüzde 20’sini halka açmak için Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) izin bekleyen şirket, diğer taraftan yeni yatırım için kolları sıvadı.

533 MİLYON DOLAR CİRO
Kocaer Çelik Başkan Vekili Orhan Timurhan ve Genel Müdür Tolga Demirkıran’la birlikte şirketin hedefleri hakkında açıklamalar yapan Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocaer, yıllık 800 bin ton kapasiteli 3 çelik profil ile 1 galvaniz fabrikasına sahip olduklarını söyledi. Kocaer, mart sonu itibarıyla yıllık 533 milyon dolar ciroya ulaştıklarını, aynı dönemde 393 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini ifade eden Kocaer, 6 kıtada 140 ülkeye ihracat yaptıklarını dile getirdi.

GES VE RES’E 10 MİLYON DOLAR
Enerji ihtiyacının yüzde 30’unu bir fabrikanın üzerine kurdukları güneş enerjisi panelleri ile sağladıklarını kaydeden Kocaer, enerji maliyetlerini düşürmek için daha fazla yatırım yapacaklarını ifade etti. Enerji ihtiyacının tamamını yenilenebilir kaynaklardan karşılanması için çalışma başlattıklarını ifade eden Kocaer, “Çatı GES’lerle aracılığı ile 13 milyon kWh’lık enerji üretiyoruz. Bu yıl içinde 15 milyon kWh güce sahip arazi GES ile 15 kWh’lık rüzgâr enerjisi santrali (RES) projesini hayata geçireceğiz. Bu yatırım için de 10 milyon dolar harcayacağız” diye konuştu.

ÇALIŞANLARA ZAM
Hakan Kocaer, şirketi büyütmek için halka arzın yanı sıra ortaklığı da düşündüklerini söyledi. Dünyanın önde gelen 2 büyük şirketiyle ortaklık görüşmeleri yaptıklarını kaydeden Kocaer, “Bir şirket, hisselerimizin yüzde 51’ini diğeri de yüzde 80’ini istedi. Bir anlamda yönetim elimizden gidecekti. Bu talepleri reddettik. Çünkü bu şirkette çalışanların alın teri var. Şirketi yabancılara satmak çalışanlara ihanet olurdu. Biz de borsaya açılmaya karar verdik” dedi. Şirkette en düşük maaşın 6 bin lira olduğunu kaydeden Kocaer, enflasyon karşısında alım gücü düşen çalışanlara temmuz ayında iyi bir zam yapmayı planladıklarını vurguladı.

Kaynak: Yeni Şafak

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER