için kaldı

Meghan ve Harry, Kral Charles'ın taç giyme töreninde istenmiyor

Kraliçe 2.Elizabeth'in 70 yıllık hükümdarlığının ardından tahta geçen Kral 3. Charles, Mayıs 2023'te taç giyecek. İngiliz Kraliyeti'nin 'sansasyonel' çifti Prens Harry ve eşi Meghan Markle için yayınlanan toplu bir istek, tartışmalara neden oldu.

POSTA POSTA
Meghan ve Harry, Kral Charles'ın taç giyme töreninde istenmiyor

Posta.com.tr | Prens Harry ve eşi Meghan Markle, İngiliz Kraliyeti'ni sarsmaya devam ediyor. Daha önce kraliyet ile ilgili yaptıkları açıklamalar ile tüm dünyanın dikkatini üzerlerine çeken çift, geçtiğimiz günlerde yayınlanan belgeselleriyle yeniden en çok konuşulan isimler arasındaki yerini aldı. Kraliyet ailesinden çıkmak için çabalayan ancak her seferinde kraliyetin ekmeğini yiyen çift için bu kez ülkenin ileri gelenleri bir mesaj yayınladı.

İngiliz politikacılar, askeri izimler ve tarihçilerden oluşan grup, Prens Harry ve Meghan Markle için bir mesaj paylaştı. Çiftin geçen perşembe günü dijital platformda yayınlanan belgeselinin İngiliz Kraliyet Ailesi ile ilişkilerinde bardağı taşıran son damla olduğunu belirten kişiler, çifti Kral Charles'ın taç giyme töreninde istemiyor.

Meghan ve Harry, Kral Charles'ın taç giyme töreninde istenmiyor - Resim : 1

'AİLELERİNİ SATARAK PARA KAZANIYORLAR'

Eski Kabine Bakanı David Mellor, 6 Mayıs'taki taç giyme törenine Prens Harry ve Meghan Markle'ın 'kesinlikle gelmemesi gerektiğini' söyledi ve ekledi:

Mellor ayrıca eğer çift törene katılırsa halkın onları 'yuhalamaya' hakkı olduğunu belirtti.

Yazar ve tarihçi Leydi Antonia Fraser, Harry ve Meghan'ın dikkatleri Kral Charles ve Kraliçe Eşi Camilla'dan çalmaması için törenden uzak durmalarını umduğunu söyledi.

SARSICI İDDİALAR

Prens Harry ve Meghan Markle'ın dijital platformda yayınlanan belgeselinin ardından çifte yapılan eleştiriler daha da sertleşti. Belgeselde İngiliz Kraliyet Ailesi'nin Markle'ın ırkı ile ilgili ön yargısı olduğu ve Kral Charles'ın Diana'nın ölümünden sonra Harry'yi yeterince umursamadığı iddia ediliyor. Harry ayrıca Prens William'ın Kate Middleton'a aşık olduğu için değil, kraliyetin imajına uyduğu için evlendiğini söyledi.

Meghan ve Harry, Kral Charles'ın taç giyme töreninde istenmiyor - Resim : 2

GÜVENLİK ENDİŞESİ

Kraliyet güvenliğinin eski başkanı Dai Davies, çiftin iddialarının kişisel meseleleri gizli tutan Kraliyet Ailesi için bir güvenlik riski oluşturabileceğini söyledi.

Ünlü tarihçi Lord Andrew Roberts'a göre, kraliyet ailesinin bazı üyelerinin geçmişte de taç giyme törenlerine davet edilmediği zamanlar olmuştu. Kraliçe Caroline, George IV'ün taç giyme törenine davet edilmedi, Windsor Dükü ve Düşesi 1937'de dikkatleri dağıtmamak için çağırılmamıştı.

Muhafazakar milletvekili Bob Seely ise çiftin sonradan daha çok para kazanabilmek için taç giyme törenine katılmak isteyebileceğini iddia etti. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER