Deprem öncesi psikiyatri tedavisi alan afetzedeler için... ‘İlaç ve tedavi desteği mutlaka sağlanmalı’

Önce deprem. sonra sel, afet bölgesinde hayatı altüst etti. Yaşananlardan herkes etkilendi fakat depremden önce psikiyatrik tedavi gören afetzedeler için bu süreç çok daha zor. Uzmanlar afetlerin psikiyatrik hastalıkları tetikleyebileceğini, hastaların ilaç kullanımında ve tedavisinde aksama olmaması gerektiğini söylüyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Deprem öncesi psikiyatri tedavisi alan afetzedeler için... ‘İlaç ve tedavi desteği mutlaka sağlanmalı’

Afetlerin vurduğu şehirlerde yaşayanlar hem yıkımla hem de psikolojik travmalarla başa çıkmaya çalışıyor. Afet bölgesinde psikososyal destek veren ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Ancak deprem nedeniyle psikolojik sorun yaşayanların yanı sıra deprem öncesi psikiyatrik tedavi görenler de var. Afet ve sonrasında ortaya çıkan kaos bu kişileri daha derinden etkileyebiliyor. Uzmanlar psikiyatrik tedavi görenlerin daha dikkatli takip edilmeleri gerektiğini söylüyor. Türkiye Psikiyatri Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ejder Akgün Yıldırım “Ağır stres faktörleri hastalığın nüksetmesine, var olan hastalığın ağırlaşmasına neden olabilir” derken, psikiyatri uzmanı Doç. Dr. Çiğdem Dilek Şahbaz “Erken müdahale, akut stresi azaltır” diyor.

‘Ağır stres, hastalığın nüksetmesine ya da ağırlaşmasına sebep olabilir’

Prof. Dr. Ejder Akgün Yıldırım, Türkiye Psikiyatri Derneği Genel Başkanı

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER