Covid'i asemptomatik atlatanlarda da görülüyor... 'Uzun Covid'den kaçış yok mu?

Kamuoyunda 'uzun Covid' olarak da bilinen ve PCR testlerinin negatife dönmesinden sonra devam eden Covid-19 semptomlarının, hastalığı ağır geçiren kişilere özgün bir durum olduğu zannedilse de yakın zamanda yapılan bir araştırmayla asemptomatik bireylerde de uzun Covid tespit edildi. Peki bu nasıl oluyor?

HÜRRİYET HÜRRİYET
Covid'i asemptomatik atlatanlarda da görülüyor... 'Uzun Covid'den kaçış yok mu?

ABD'de yapılan bir araştırma, kısaca "uzun Covid" olarak bilinen uzun süreli Covid-19 semptomlarıyla ilgili çok ilginç bir veriyi ortaya koydu. Kaliforniya'da yaşayan bir grup Covid pozitif kişinin elektronik hasta kayıtları üzerinden yürütülen araştırma kapsamında, virüsü asemptomatik yani belirti göstermeden atlatan kişilerin önemli bir kısmında Covid'in uzun süreli etkilerine rastlandı.

Sonuçları MedRxiv sitesinde yayımlanan araştırma kapsamında 1407 kişinin kayıtları incelendi. Bunlar PCR testleri pozitif çıkmış yani Covid-19 virüsü ile enfekte olmuş bireylerdi.

Söz konusu kişilerden 382'si yani yüzde 27'si enfekte olmalarının üzerinden 60 günden fazla zaman geçmiş olmasına karşın nefes darlığı, göğüs ağrısı, öksürük ve karın ağrısı gibi Covid sonrası semptomları gösteriyorlardı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER