Borsa İstanbul ve altında ne bekleniyor? Uzmanlar açıkladı... İşte kritik seviyeler

Deprem felaketi sonrasında kapatılan Borsa İstanbul ilk işlem gününde kuvvetli yükseliş gerçekleştirdi. Güçlü yükselişin devamını getirmek için çabalayan BİST 5 bin puan seviyelerine oturdu. BİST'in yanı sıra altın fiyatlarında da volatilite etkili oluyor. Uzmanlar piyasadaki gidişatı değerlendirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Borsa İstanbul ve altında ne bekleniyor? Uzmanlar açıkladı... İşte kritik seviyeler

Borsa İstanbul, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında 5 işlem günü kapalı kalmıştı. Geçtiğimiz hafta yeniden işlemlere başlayan BİST'te ilk gün hızlı yükseliş yaşanmış ve yüzde 10 civarında primle hisseler kapanış gerçekleştirmişti. Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul yönetiminin aldığı kararların etkisiyle birlikte güç kazanan BİST yükselişte kalıcılığı yakalayamadı.

Borsa İstanbul 5 gün kapalı kaldıktan sonra açıldığı ilk günkü ivmeyi diğer günlere taşıyamadı ve yataya yakın seviyelerde işleme devam etti.

İç piyasalardaki durumun dışında dış piyasalarda ABD ve Avrupa merkez bankalarının faiz artırma kararlılıklarının devam ettiğine dair sinyaller vermesi ve enflasyonla mücadele kazanılana kadar faiz artırımlarının süreceği mesajları piyasalar üzerinde etkili olmaya başladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER