Çin'den gizli operasyon! İki ülke de sır gibi saklıyor...

Bölgedeki askeri gücünü genişletmek isteyen Çin'in Kamboçya'da gizli bir deniz üssü inşa ettiği ve bu bilginin iki ülke tarafından sır gibi saklandığı ortaya çıktı. Çin iddiaların bir kısmını doğrularken Kamboçya iddiayı 'karalama kampanyası' olarak değerlendirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çin'den gizli operasyon! İki ülke de sır gibi saklıyor...

Batılı yetkililer Çin Ordusu'nun özel kullanım için Kamboçya'da gizli bir deniz üssü inşa ettiğini ve her iki ülkenin bu sır operasyonu gizlemek için olağanüstü önlemler aldığını iddia etti.

The Wall Street Journal Gazetesi de 2019 yılında iki ülke arasında gizli bir anlaşma imzalandığını iddia etmişti ancak söz konusu haber Çin ve Komboçya'dan peş peşe açıklamalarla yalanlanmıştı.

Bu kez Washington Post'un ulaştığı Çinli bir yetkili konuyu doğrulayarak askeri üssün bir kısmının Çin tarafından kullanılacağını doğruladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER