Büyük tehlike: Sokağa atılan maskeler mikroorganizma yuvası

Koronavirüs salgınının ardından maske kullanımı zorunlu hale getirildi. Ancak maskelerin kullandıktan sonra caddelere ve otobüs duraklarına atılması en az virüsün kendisi kadar tehlikeli… Uzmanlar kimyasal atık sayılan maskelerin mutlaka çöp kutusuna atılması gerektiğini vurguluyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Büyük tehlike: Sokağa atılan maskeler mikroorganizma yuvası

Sokağa atılan maskelerin hem virüs hem de bakteri bulaşma riskini artırdığının altını çizen Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Songül Özer, konuyla ilgili uyarılarda bulundu:

“Sokağa atılan maskeler mikroorganizma yuvası. Gerek virüsler, gerekse elleriyle dokunarak aldıkları tüm bakterileri maskelerin iç ya da dış yüzeyine taşımış oluyor insanlar. O yüzden sadece koronavirüs değil maskelerin diğer bütün virüs ve bakterilerle de enfekte olduğunu düşünmemiz gerekiyor. Maskeleri kirli kabul edeceğiz. Tabii ki maskeye dokunarak attıktan sonra kendi ellerini yıkamaları ya da dezenfekte etmeleri gerekir. Sadece maskeler değil eldivenlerin de sokağa, bulunulan ortamda herhangi bir yere atılmaması gerekiyor. Bu çok tehlikeli. Artık ispatlandı, hayvandan Covid-19’un ya da başka bir virüsün geçmesi zor. Ama insandan hayvana geçebiliyor. O yüzden doğayı birlikte paylaştığımız için onları korumak gerekiyor. Çünkü sokağa atılan o maskeleri ve eldivenleri hayvanların bulup oynayabilecekleri, ağızlarına götürebilecekleri ihtimali göz ardı edilmemeli.”

Büyük tehlike: Sokağa atılan maskeler mikroorganizma yuvası - Resim : 1

Maskeler nasıl saklanmalı?

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER