için kaldı

Bursaspor'da Emin Adanur istifa etti! 'Sahip çıkmaya davet ediyorum'

Bursaspor 2. Başkanı Emin Adanur istifa etti. Kendisine ait internet sitesinde yaptığı açıklamada Adanur, “Bizim görev süremizce bırakın maddi destek vermeyi, tek bir maça dahi gelmeyen, ben buradayım diye destek vermeyen şehrimizin dinamiklerini ve istifa etmem için elinden geleni yapanları Bursaspor’a sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bursaspor'da Emin Adanur istifa etti! 'Sahip çıkmaya davet ediyorum'

Bursaspor Kulübü 2. Başkanı Emin Adanur’dan beklenen istifa açıklaması geldi. Adanur, kendisine ait internet sitesinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Temiz bir yola çıkmıştık. Amacımız Bursaspor'u hayatta tutmaktı. Özellikle son birkaç yıldır içerisinde bulunduğu durum hepimizi çok üzmüştü ve Bursaspor’u hayatta tutmak için elimizden ne geliyorsa yapacağımıza söz vermiştik. Herkesin sorumluluktan kaçtığı, insanların gelişen olaylar ve durumlar karşısında sadece yorum yaptığı, Bursaspor ve ülke ekonomisinin zorluğunun en yüksek olduğu dönemde göreve talip olduk. Göreve talip olurken seçilmemiz durumunda kesinlikle Bursaspor'dan maddi hiçbir kazanç elde etmeyeceğimizin, gayri resmi yollarla kulübümüze zarar vermeyeceğimizin ve bizim dönemimizde kulübümüzün hayatta kalması, Süper Lig’e çıkması için gerekli tüm adımları atacağımızın sözünü verdik. Genel Kurulda büyük çoğunluğun oylarıyla seçildik. Hemen çalışmaya başladık. Kurumlarla iletişime geçtik. Yetkililerle masaya oturduk, pazarlık ve taksitlerle UEDAŞ+Bursagaz'a olan toplam 5.074.000 borcu ödedik. Bu bir marifet değil, asli görevim, kendi dönemimde yaktığımı öderken övünecek değilim, fakat bunlar geçmiş dönem borcuydu. Ardından, Bursaspor'un kapalı olan Transfer Tahtası'nı açmak için yola koyulduk, sadece 6 ay geriye dönmenizi ve bütün şehrin Transfer Tahtasını açtığımız sürede verilen emeği düşünmesini rica ediyorum. Önümüzde FİFA'nın asla açamayacağımızı iddia ettiği 45 dosya, 155.000.000 tahta borcu ile dünyanın çok farklı ülkelerinde yaşayan ve kulübümüzle uzun yıllardır sorun yaşayan ki bunların içerisinde 2010 yılından kalan dosyalar var, bütün mesaimizi harcamaya başladık. Yaptığımız görüşmeler ve pazarlıklar sonucu 52.000.000 lira bedelle tahtayı açtık.”

“Takım olmayı başaramadık”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER