için kaldı

Bürge’nin ölümüne neden sürücü: Kaza anında gözüm radyodaydı

İzmir'in Gaziemir ilçesinde, Bürge Yolbilir'e (17) çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan sürücü Bekir Kararsız, "Kaza anında gözüm radyodaydı. Kanal değiştirmek istiyordum. Kırmızı ışığı görmedim" dedi. Mahkeme, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’nden, tarafların kusur durumlarının belirlenmesi için rapor istenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bürge’nin ölümüne neden sürücü: Kaza anında gözüm radyodaydı

Geçen Nisan ayında yaşanan kaza, Akçay Caddesi Semt Garajı yakınlarında meydana geldi. Beraberinde kuzeni bulunan Gaziemir Şehit Mustafa Yaman Anadolu İmam Hatip Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Bürge Yolbilir'e, kırmızı ışıkta geçen Bekir Kararsız yönetimindeki 32 AY 197 plakalı hafif ticari araç çarptı. Yolbilir olay yerinde hayatını kaybederken, kuzeni Mert Güngör(15) refüje atlayarak, hafif yaralı kurtuldu.

Kazadan sonra kaçan ve brir süre sonra yakalanan Kararsız, 0.89 promil alkollü çıktı. Başka suçtan denetimli serbestlik kapsamında olduğu öğrenilen Bekir Kararsız, tutuklandı. Hakkında ‘taksirle ölüme ve yaralamaya neden olmak’ suçundan dava açıldı.

Bürge’nin ölümüne neden sürücü: Kaza anında gözüm radyodaydı - Resim : 1

'KIRMIZI IŞIĞI GÖRMEDİM'

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER