Bu türleri evcil hayvanlarınızdan uzak tutun

Evdeki bitkilerimiz de, can dostumuz evcil hayvanlarımız da çok kıymetli... Ancak aloe vera, sarmaşık gibi bazı bitkiler patili dostlarımızı zehirleyebiliyor. Peki, evcil hayvanlara zarar verecek bitkiler neler ve küçük dostlarımızı bunlardan uzak tutmak için ne yapabiliriz? Uzmanlara sorduk...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bu türleri evcil hayvanlarınızdan uzak tutun

Çoğumuz nergisin, zakkumun zehirli olduğunu biliriz. Evinde çocuk veya evcil hayvanı olanlar bu tür bitkileri yetiştirmekten kaçınır. Oysa ‘masum’ olduğunu sandığımız pek çok bitki türü evdeki patili dostlarımız açısından risk taşıyor... Veteriner Volkan Alaşlı evcil hayvanın yaşının, stres durumunun zehirlenme oranını, ihtimalini etkileyebileceğini söylüyor ve devam ediyor: “Köpek ve kedi yavruları çok meraklıdır ve hemen her şeyi ağızlarına alabilirler veya çiğneyebilirler. Her yaştan evcil hayvanlar (özellikle tek ev hayvanları), herhangi bir zaman diliminde yalnız bırakılırsa veya çok uzun süre kapalı tutulursa sıkılabilir veya huzursuz olabilir ve rahatlamak için nesneleri çiğnemek yaygın bir davranıştır.”

Instagram’daki @kedilibitkili hesabının sahibi bitki uzmanı Aslı Hızar da “Evin içinde bizimle yaşayan küçük dostlarımız için saksı bitkileri toksik yani zararlı reaksiyonlara neden olabilir. Köpeklerden ziyade kedilerde bitki çiğneme isteği fazladır. Bu nedenle evdeki bazı bitkilerden kedilerimizi uzak tutmamız gerek. Böyle bir durumda hemen veterinerinize danışmanız faydalı olur” diyor.

ZAMBAK, ÖKSEOTU, YÜKSÜKOTU TEHLİKELİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER