Bu kez anne konuştu

Kırklareli’de Erkan A. isimli şahıs, boşanma davası sürdüğü eşi Rukiye A.'nın Antalya'nın Alanya ilçesine götürdüğü küçük oğlu Kerem'i icra yoluyla aldı. Gözyaşları içinde teslim ettiği oğlundan haber alamayan Rukiye A., "Bu çocukların bu sorunlu adamdan kurtulmasını istiyorum. Çünkü bu adam sağlıklı bir insan değil” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bu kez anne konuştu

Kırklareli'de ticaretle uğraşan Erkan A. ile öğretmen Rukiye A., 2006 yılında evlendi. Kerem (7) ve Efe (10) adını verdikleri iki çocukları olan çift, geçimsizlik nedeniyle boşanmaya karar verdi. Dava sürerken, Rukiye A., Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurup, Antalya'nın Alanya ilçesindeki Obaköy İlkokulu'na tayin oldu. Rukiye A., yaklaşık 2 ay önce küçük oğlu Kerem ile birlikte Alanya'ya gitti. Çift arasında çocukların velayeti konusunda da anlaşmazlık yaşanırken, anne, mahkemenin, çocukların 4 gün anne, 3 gün de babasında kalmak şartıyla velayet kararı verdiğini söyledi. Pazartesi günü Alanya'ya giden Erkan A., mahkemenin 2 çocuğunun da velayeti kendisine verdiğini belirterek, küçük oğlunu almak istedi. Annesinin görev yaptığı okuldan çocuğu alamayan Erkan A., Alanya İcra Müdürlüğü'ne oğlunun kendisine verilmediği yönünde başvuru yaptı. Mahkemenin oğlunun velayetini kendisine verdiğine dair mahkeme kararını da göstermesi üzerine İcra Müdürlüğü ekipleri, polis ve jandarma eşliğinde Kerem'i annesinden aldı. Annesine tutunup, ayrılmak istemeyen küçük Kerem, gözyaşlarına boğuldu. Ekipler, Kerem A.'yı babasına teslim etti.

OĞLUNUN İZİNİ BULAMADI

İcra yoluyla alınan oğlunun salı günü kendisine teslim edilmesi gerektiğini, ancak eşinin teslim edilmediğini öne süren Rukiye A., dün Kırklareli'ne geldi. Kırklareli'de çocuğunu arayan ancak bulamayan Rukiye A., İcra Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduktan sonra Alanya'ya döndü.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER