Borsadaki şirketlerden 34.4 milyar TL’lik net kâr

Koronavirüs salgınının yurtiçinde görülmeye başladığı ve kapanmaların yaşanmasıyla birçok firmanın faaliyetlerinin etkilendiği geçen yılın mart sonundan bu yana geçen zaman diliminde, borsada işlem gören şirketlerin kârlarını arttırmayı başardığı görüldü.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Borsadaki şirketlerden 34.4 milyar TL’lik net kâr

Bu süreçte koronaviürs döneminde ortaya çıkan fırsatların şirket kârlarına yansıması ile sektörel farklılaşma da dikkati çekti. En fazla kâr elde eden şirketlerin başını, salgın döneminde tedarik sıkıntısı yaşanan çelik sektöründe faaliyet gösteren Ereğli Demir ve Çelik çekti. Bu dönemde en fazla zarar yazan şirket ise salgın dolayısıyla uçuşları etkilenen hava yolu firması Pegasus oldu. Net kâr sıralamasında geçen yılın ilk çeyreğinde ilk 10’da yer alan VakıfBank ve Halk Bankası’nın bu yılın aynı döneminde listede yer alamaması da bir diğer öne çıkan gelişme oldu. Söz konusu gelişmede, bankaların salgın döneminde üretici ve tüketicilere sağladığı uygun maliyetli kredi ile destekler etkili oldu.

85 ŞİRKET VAR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER