için kaldı

Bir zamanların Las Vegas'ı

Aydın'ın Söke ilçesi yakınlarında yer alan Magnesia'yı şimdiye dek görmediyseniz ilk fırsatta gitmek için çok nedeniniz var. Antik dönemden günümüze ulaşan izleriyle, her adımınız için heyecan verici bir yer. Görkemli Artemis Tapınağı, devasa bir çarşı olan Agora ve içinde kabartmaların yer aldığı dünyadaki tek antik stadyum burada bulunuyor. Antikçağın Las Vegas'ı olan Magnesia, aynı zamanda 300 Spartalı'nın liderinin yaşadığı şehir.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bir zamanların Las Vegas'ı

Türkiye'nin dört bir yanı keşfedilmeyi bekleyen değerlerle dolu. Ama keşfetmek sadece bulup çıkarmak değil; gerçek keşif o yerin hem yurtiçinde hem de yurtdışında tanınmasından geçiyor. Hem bireysel hem kurumsal duyarlılığa ihtiyaç duyduğumuz bu noktada, elini taşın altına koyup taşların üzerindeki tarihi gün yüzüne çıkarmak çok önemli. Çağlar öncesinden gelen zengin tarihe dokunan ülkemizdeki önemli projelerden biri, Batı Anadolu Grubu'nun desteklediği Magnesia Antik Kenti kazıları. 1984'te başlamış ve o günden bugüne de bu topraklar üzerinde geçmişte sürülen yaşama dair çok önemli izlere rastlanmış. Prof. Dr. Orhan Bingöl başkanlığında yürütülüyor kazı çalışmaları; tam 32 yıldır.

Bir zamanların Las Vegas'ı - Resim : 1

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği halinde yürütülen proje sayesinde, “Dünyanın kabartmalı tek stadyumu bizim ülkemizde” diyebiliyor, 'dünyanın en eski kombine bilet sisteminin' izlerine şahit olabiliyoruz. Bu yıl 50'nci kuruluş yıldönümünü kutlayan grup, geçen günlerde Magnesia Antik Kenti'ne geniş katılımlı bir de gezi düzenledi. Keşke Türkiye'ye kalıcı değer katan bu tür sosyal sorumluluk projelerinin sayısı artsa, bu duyarlılık karşımıza daha çok çıksa...

Kabartmalı tek antik stadyum

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER