Bir harfle hayatları karardı

Trabzon'un Tonya ilçesinde görev yapan hâkim Adalet Tanrıöver ile savcı Mehmet Tanrıöver, 15 Temmuz'dan bir gün sonra gözaltına alındı, ardından mesleklerinden ihraç edildi. 7 ay tutuklu kalan Mehmet Tanrıöver hakkında kanıt olarak gösterilen ihbarda isimlerin karıştırıldığı ortaya çıktı. Çift, beraat etmesine rağmen mesleğine dönemedi. Bir ay önce avukatlık ruhsatları iptal edildi. İki çocuk sahibi çift, şimdi kendi avukatlarının bürosunda çalışıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bir harfle hayatları karardı

Bir harfle hayatları karardı - Resim : 1FETULLAHÇI Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün sonra, Trabzon'daki Tonya Adliyesi'nde çalışan 31 yaşındaki hâkim Adalet Tanrıöver ile savcı Mehmet Tanrıöver gözaltına alındı.

Adalet Tanrıöver hamile olduğu için serbest bırakılırken, Mahmet Tanrıöver ise FETÖ üyeliği iddiasıyla tutuklandı. 7 ay tutuklu kalan Tanrıöver ile eşine Samsun 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

İddianamede, Mehmet Tanrıöver hakkında Necati Kaya adlı kişinin ihbar dilekçesi kanıt gösterildi. Necati Kaya dilekçede, kendisine FETÖ tarafından kumpas kurulduğunu, kumpasçılar arasında Alanya Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tanrıöven'in de bulunduğunu iddia ediyordu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER