için kaldı

Bilkent Senfoni Orkestrasından "Cumhuriyet Bayramı Konseri"

Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO), 25 Ekim'de vereceği Cumhuriyet Bayramı Konseri'nde Türk Beşleri'nin eserlerini seslendirerek, Ankara'daki sanatseverlere bayram coşkusu yaşatacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bilkent Senfoni Orkestrasından "Cumhuriyet Bayramı Konseri"

Bilkent Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, cumhuriyetin ilk bestecileri olarak isimlendirilen ve "Türk Beşleri" olarak anılan Cemal Reşit Rey, Ulvi Cemal Erkin, Hasan Ferit Alnar, Ahmed Adnan Saygun ve Necil Kazım Akses hem besteci hem de eğitimci olarak genç Türkiye Cumhuriyeti'nin müzik kurumlarının temellenmesinde başrol oynadı.

Azerbaycanlı şef Elşad Bagirov yönetimindeki konserde, Atatürk'ün bizzat siparişiyle Ahmed Adnan Saygun'un bestelediği, ilk seslendirmesi 1934'te İran Şahı Pehlevi onuruna Ankara'da yapılan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk operası "Özsoy"un uvertürü yorumlanacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER