Biden ve Macron Beyaz Saray’da bir araya geldi

ABD Başkanı Joe Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Beyaz Saray’da bir araya geldi. Macron, Biden döneminde ABD'ye "ilk devlet ziyaretini" yapan lider oldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Biden ve Macron Beyaz Saray’da bir araya geldi

ABD Başkanı Joe Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u ABD’nin başkenti Washington DC’de bulunan Beyaz Saray'da düzenlenen resmi tören ile karşıladı. Biden döneminde ABD'ye "ilk devlet ziyaretini" yapan lider olan Macron’un gelişiyle 21 pare top atışı yapılırken, her iki ülkenin milli marşları okundu. Törende yaptığı konuşmada Macron ve eşi Brigitte Macron’u ağırlamaktan onur duyduğunu belirten Biden, “Fransa bizim en eski müttefikimiz, özgürlük davasındaki sarsılmaz ortağımız” dedi.

Amerikan Bağımsızlık Savaşı’nda Fransa’nın ABD’ye verdiği desteğe ve Normandiya Çıkarması’na değinen Biden, “Tarihimiz, Atlantik’in ötesine geçen kadın ve erkeklerin cesaretiyle şekillendi. Bugün, bu alev her zamankinden daha parlak bir şekilde yanıyor. Uluslarımız arasındaki ittifak, karşılıklı savunmamız için vazgeçilmez olmaya devam ediyor” dedi.

Biden ve Macron Beyaz Saray’da bir araya geldi - Resim : 1

Fransa ve ABD'nin NATO, Avrupa Birliği (AB) ve G7 içinde müttefik olduğunu vurgulayan Biden, “Fransa ve ABD, Vladimir Putin'in açgözlü fetih hırsı Avrupa kıtasındaki barışı bir kez daha paramparça eden Ukrayna'ya karşı acımasız savaşıyla karşı karşıya” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER