Beşiktaş 3 Mayıs'ta hükmen mağlup mu?

Beşiktaş'ın mevcut esame listesiyle hükmen mağlup olabileceği bir iddia ortaya atıldı. TFF'nin kaldığı yerden devam kararı verdiği kupa yarı final maçında Caner'in sakatlığı sebebiyle oynayamayacak olması nedeniyle Beşiktaş'ın yerli futbolcu sayısı kurallara aykırı şekilde 8'e düşecek.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Beşiktaş 3 Mayıs'ta hükmen mağlup mu?

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan ve hakem Mete Kalkavan tarafından tatil edilen Ziraat Türkiye Kupası maçının 3 Mayıs Perşembe günü kaldığı yerden devamına karar verdi. Kurallar gereği, takımlar ertelenen maç günkü esame listeleriyle sahada olacak ve Pepe ilk yarıda kırmızı kart gördüğü için Beşiktaş 10 kişiyle sahada yer alacak.

Beşiktaş'ın o günkü 11'inde yer alan Caner Erkin sakatlanıp sezonu kapattığından 3 Mayıs'ta sahada olamayacak ve yerine o günkü yedeklerden biri görev yapacak. Ancak Caner'in sahada olamamasıyla Beşiktaş'ın esame listesi 20 kişiye iniyor. Ve işte burada büyük bir sıkıntı ortaya çıkıyor. Çünkü kurallar gereği 20 kişilik esame listesindeki futbolculardan en az 9'unun "Türk Milli Takımı'nda oynama uygunluğuna sahip" olması gerekiyor. Ama Caner'i çıkardığında bu sayı 8'e düşüyor.

Peki bu durumda Türkiye Futbol Federasyonu ne yapacak?

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER