Beklenmedik aşk soygun planını bozarsa

Filmler kadar önemli olan diziler seyirciyi ablukası altına alarak hikâyeyi tek bir seferde seyirciye anlatmak yerine, parçalara bölerek anlatır ve böylece merak unsuru katbekat artar. Bu da tüketimin filmlere oranla yavaş ilerlemesi anlamına gelir.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Beklenmedik aşk soygun planını bozarsa

Teknolojinin dijitalleşmesiyle beraber hem Türk hem de yabancı dizi izleme alışkanlığımız yavaş yavaş internet ortamına doğru kaymaya başladı. Her ne kadar Türk izleyicileri (özellikle orta yaşlılar) kolay kolay alışkanlıklarından ve köklerinden vazgeçmeseler de… Genelde gençlerin en büyük tutkusu olan öncü Amerikan internet televizyonu Netflix'in ülkemizde yayın yapıyor oluşu, bu gelişimin önemli bir göstergesi… Her ülkeden dizilerin yer aldığı Netflix'te keyfinize göre dizi seçmeniz mümkün, zira Netflix genel izleyiciye hitap ediyor, üstelik kendinize göre bir dizi listesi belirleyip onları kaldığınız yerden seyredebiliyorsunuz. Bazen de Netflix otomatik olarak size uygun dizileri seçip profilinize yerleştiriyor.

Beklenmedik aşk soygun planını bozarsa - Resim : 1

Profilinizde önünüze çıkan 'popüler diziler' ibaresi en çok izlenilen ve gündemde olan dizileri size bildiriyor. Bu listeye kısa sürede giren İspanyol yapımı “La Casa De Papel” dizisinden bahsetmeden önce dizi hakkında kısa bir bilgi verelim. Álex Pina tarafından yaratılan dizi, İspanya'nın en çok izlenilen ve takip edilen televizyon kanalı Antena 3'de yayına girdi, ardından Netflix dizinin yasal haklarını aldı.

Peki, ülkemizde dizi bir anda neden çok popüler oldu? Bir grup Salvador Dali maskeli tuhaf soyguncu, profesör lakaplı patronları ile beraber, birkaç ay boyunca pratiğe döktükleri bilgilerden yola çıkarak kusursuz ve mükemmel bir soygun gerçekleştirmek için Darphaneye girerler. Bu İspanya tarihindeki en büyük soygunlardan biridir. Bundan dolayı dizi bize şunu sorgulatıyor: Amacına uygun bir soygun planı için ne kadar süre gerekir? Birkaç gün, birkaç hafta, aylar, yıllar belki de… Peki, planın alabora olması için ne kadar süre lazımdır? Eğer ortada çalınan bir şey yoksa, bu bir soygun sayılır mı?

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER