LGS’nin ikinci oturumu başladı! LGS 2. oturum saat kaçta bitecek? LGS’den çıkış saati kaç?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilen merkezi sınavın ikinci oturumu başladı! İlk oturumda Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu ve öğrencilere 75 dakika yanıtlama süresi verildi. Öğrenciler şimdi de, ikinci oturum için ter dökecek. Peki, LGS 2. oturum saat kaçta bitecek? LGS 2. oturum kaç dakika? LGS’den çıkış saati kaç? İşte detaylar…

VATAN VATAN
LGS’nin ikinci oturumu başladı! LGS 2. oturum saat kaçta bitecek? LGS’den çıkış saati kaç?

1 milyon 300 bin öğrenci ve aileleri için kritik gün. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının ilk oturumu  tamamlandı. Öğrenciler için sınav maratonu devam ediyor. LGS’de ikinci oturum için şu saatlerde öğrenciler ter döküyor. Öğrencilerin aileleri de okulların çevresinde öğrencilerin çıkış saatini beklerken sınava ilişkin bilgileri de araştırıyor. Peki, LGS 2. oturum saat kaçta bitecek? LGS 2. oturum kaç dakika? LGS’den çıkış saati kaç? İşte detaylar…

LGS heyecanı sürüyor. LGS’nin ilk oturumu tamamlandı. Ara veren öğrenciler şimdi de LGS’nin ikinci oturumu için ter döküyor.

LGS İKİNCİ OTURUM KAÇ DAKİKA?

Matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 sorunun yöneltileceği ikinci oturumda öğrencilere 80 dakika süre verilecek.

LGS 2. OTURUM SAAT KAÇTA BİTECEK? İŞTE ÇIKIŞ SAATİ

LGS’de ikinci oturum 80 dakika sürecek. LGS ikinci oturum saat 12:50'de sona erecek.

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçları, 30 Haziran 2022’de “www.meb.gov.tr” internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

LGS 2022 YEREL YERLEŞTİRME OKUL TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Sonuçların açıklanmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı tercih takvimini açıklayacaktır. Hem LGS sonucuyla hem de yerel yerleştirmeye göre tercihlerin temmuz ayında yapılması bekleniyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER