İngiltere için resesyon endişesi derinleşiyor

Fitch'e göre daha hızlı faiz artırımları ile birlikte İngiltere'nin daha derin bir resesyona girmesi büyük olasılık

BORSAMATİK BORSAMATİK
İngiltere için resesyon endişesi derinleşiyor

Fitch Ratings, İngiltere ekonomisi için 2023 yılı GSYH büyüme tahminini aşağı yönlü revize etti ve daha keskin faiz artırımları ile birlikte daha derin bir resesyona girilmesinin büyük olasılık olduğunu bildirdi. 

İngiltere ekonomisi için 2023 yılı daralma beklentisini Eylül ayında açıkladığı Küresel ekonomik görünüm raporundaki yüzde 0,2'den yüzde 1,0'a çıkaran Fitch Ratings, "BoE'nin gevşek mali politikanın ve zayıf kurun enflasyona etkisini telafi etmek, sterlin cinsinden varlıklara yatırımcı güvenini desteklemek ve artan finansal piyasa endişeleri karşısında bağımsızlığını kanıtlamak için şimdi daha hızlı şekilde politika faizini artırmasını bekliyoruz" dedi.

Politika faizinin Aralık 2022'ye kadar yüzde 2,25'ten yüzde 4,25'e çıkarılacağını tahmin eden Fitch, 2023 ikinci çeyreğe kadar da faizin yüzde 5,0 seviyesine yükseltileceğini öngördü. Fitch, daha önce 2022 yıl sonu için faizi yüzde 3,0 ve 2023 ikinci çeyrek için yüzde 3,25 olarak tahmin ediyordu. 

Artan fonlama maliyetleri, daha sıkı finansal yartlar ve artan belirsizliğin 2023 yılında gevşek mali politikanın etkisinin üzerine çıkacağını öngören Fitch, 2022 dördüncü çeyrekte ekonominini resesyona girmesini beklediğini de vurguladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER