Başkentte 5 adımda Türkiye tarihi

İçinde bulunduğumuz dönemde kimileri kapalı olsa da başkentte minik aile üyelerini de yanınıza alıp zevkle gezeceğiniz adresler var. Pandemi önlemleri çerçevesinde zaman zaman ziyaret saat ve günlerinde değişiklik yapıldığını unutmayın ve yola çıkmadan önce açık mı diye kontrol edin...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Başkentte 5 adımda Türkiye tarihi

ANKARA RESİM VE HEYKEL MÜZESİ

Rengârenk ve sanat dolu

Tadilattan sonra geride bıraktığımız yılın son haftasında yeniden açılan müze, tam bir kültür hazinesi… 1927’de kurulan müzede 1939’dan itibaren yapılmaya başlayan ‘Devlet Resim ve Heykel Yarışmaları’nda ödül alan eserlerin yanı sıra satın alınan ya da bağışlanan eserler sergileniyor. 2 bin 780 resim, 226 heykelin bulunduğu müze Türk süsleme sanatları, seramik, özgün baskı, karikatür, fotoğraf ve etnografik ürünleri de içeren toplam 3 bin 629 eseri barındırıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER