için kaldı

Bakan Yanık: 2023’ten sonra Suriyeliler kalmayacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, esnaf ziyaretinde kendisine sorulan Suriyeli sığınmacıların akıbeti hakkında, “Türkiye’nin sınır ötesi harekatında bir terör devleti kurulmasına engel olacaksak bu bedele katlanacağız. Şimdi boşluk buldukça, temizledikçe oraları peyderpey gönderiyoruz. Biraz daha dişimizi sıkacağız. 2023’den sonra bunların hiçbirisi kalmayacak” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Yanık: 2023’ten sonra Suriyeliler kalmayacak

Bakan Yanık, öğle saatlerinde Adana Valiliğini ziyaret etti. Burada şeref defterini imzalayan Bakan Yanık, ardından Adana Valisi Süleyman Elban ile görüştü. Daha sonra beraberinde AK Parti Milletvekili Abdullah Doğru ve İl Başkanı Mehmet Ay ile Vali Süleyman Elban ile birlikte Adana Üreten Kadın Kooperatifleri Birliğini ziyaret etti. Burada Birlik Başkanı Zeynep Kırılmış'tan çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Yanık, el emeği ürünlerini incelediği kooperatif üyesi kadınlarla sohbet etti. Yanık, daha sonra Yedipınar Gündüz Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'ne ziyarette bulundu, buradaki çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

“BURADA ÇOCUKLAR VATAN, MİLLET SEVGİSİYLE SERPİLİR”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, daha sonra Adana Şehit Kara Pilot Yzb. Serhat Sığnak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi açılışında konuştu. Yanık, huzurevinin isminin öneminden bahsederek, “Çukurova ruhu Torosların eşiğinde sert rüzgarlarla mayalanan bir ruhtur. Hepimiz içinde yaşadığımız coğrafyanın ruhunu biliriz. Burada çocuklar vatan, millet sevgisiyle serpilirler, vatan millet sevgisiyle büyürler. Çukurova bu anlamda pek çok özelliğinin yanı sıra vatan sevgisi, millet sevgisi, 'kim var' dendiğinde herkesten önce 'ben varım' diyen insanının çokluğuyla ayırt edilen, başka her yerden tefrik edilen bir yerdir. Dolayısıyla işte onlardan birisi de 2017’de Şırnak’ta bir görev sırasında infilak eden helikopterde bulunan 13 yiğidimizden biri Serhat Sığınak. Kendi canından aziz bildiği vatan topraklarını korumak için canını feda etmiş bir şehidimizin adını taşıyor bu merkezimiz” diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER