Bakan Kurum: Ocak ayında İklim Şurası’nı gerçekleştireceğiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye olarak yeşil dönüşüme maruz kalan değil etki eden, yöneten, liderlik eden bir ülke olmak istediklerini söyledi. Kurum, "Kamu ve özel sektörümüz, üniversitelerimiz, çevre kuruluşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, gençlerimizden oluşan geniş bir istişare mekanizması kuracağız. Ocak ayında ilk defa tüm tarafların katılımıyla İklim Şurasını gerçekleştireceğiz. Buradan elde edeceğimiz çıktılar, ülkemizin de bu konuda yol haritası olacaktır" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Kurum: Ocak ayında İklim Şurası’nı gerçekleştireceğiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, 28 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle hizmete açılacak Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi’nde, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi.

Bakan Kurum, Elazığ ve Malatya’da depremin ardından yapılan konutların önemli kısmını teslim ettiklerini, İzmir’de de deprem konutlarını teslim etmeye başlayacaklarını belirtti. Covid-19 sonrasının en önemli gündem maddesinin iklim değişikliği olduğunu vurgulayan Kurum, iklim değişikliğinin iklimde gözlenen doğal değişimlerle insan faaliyetlerinin neticesinde ortaya çıkan ve küresel atmosferin yapısını bozan değişiklikler olduğunu kaydetti.

Kurum, "Çağımızda yaşanan iklim değişikliğinin insan faaliyetleri neticesinde ortaya çıktığı bilimsel kanıtlarıyla ortaya konulmuştur. Özellikle fosil yakıt kullanımı, atık sektörü, tarım ve sanayi faaliyetleri sera gazı emisyonlarını ortaya çıkarmaktadır" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER