Bakan Ersoy: Yılı yüzde 68 daralmayla kapatacağız

Bu yıl 4’üncü kez yapılan İstanbul Ekonomi Zirvesi’nin (İEZ) açılış konuşmasını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Pandemi krizinden en çok etkilenen sektör turizm oldu. Ama krizinden sonra V çıkış, sayılarda yüzde 100’lük bir büyüme bekliyoruz. En hızlı daralan pazar turizm olmakla birlikte kriz sonrası en hızlı çıkan pazar yine turizm olacak. Yılı turist sayısında yüzde 70, gelirlerde ise yüzde 67-68 bandında bir daralmayla kapatacağız gibi gözüküyor” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Ersoy: Yılı yüzde 68 daralmayla kapatacağız

Bu yıl 4’üncü kez İstanbul Ekonomi Zirvesi (İEZ), iş dünyası ve sivil toplum temsilcilerinin katılımıyla Çırağan Sarayı’nda gerçekleşti. Kalyon PV Ana Sponsorluğunda, ‘Sürdürülebilir Kalkınma İçin Küresel Ekonominin Yeniden Dizayn Edilmesi’ ana temasıyla düzenlenen zirvede Yeni Dünya Düzenine Geçiş, İklim Değişikliği ve Yenilenebilir Enerji, Turizmin Geleceği, Ekonomik Boyutu ve Havacılık, Toplum 5.0, Siber Savaşlar ve Yapay Zeka, Tarımda Sürdürülebilirlik ve Uluslararası Gıda Arz Güveliği ile COVID-19 Sonrası Sağlık Ekonomisinin Değişenleri gibi başlıklar ele alındı.

Zirveye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Devlet Eski Bakanı ve İstanbul Ekonomi Zirvesi Yönetim Kurulu Başkanı Kürşad Tüzmen, İstanbul Ekonomi Zirvesi İcra Kurulu Başkanı Abdullah Değer, Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Nail Olpak, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve DEİK Enerji İş Konseyi Başkanı Haluk Kalyoncu katıldı. 

PANDEMİDEN EN ÇOK OLUMSUZ ETKİLENEN SEKTÖR; TURİZM 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER