Johnny Depp eski eşi Amber Heard'e açtığı davayı kazandı

Dünya kamuoyunun ilgisini üzerinde toplayan Johnny Depp ve Amber Heard arasındaki karalama davasında sona gelindi. Jüri üyeleri 14 saat düşündükten sonra kararını verdi. Oy birliğiyle alınan kararda, Jüri Heard'ün eski eşi Depp'e iftira attığına karar verdi. Jüri karalama davasında Heard'ün Depp'e 15 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.- Jüri, Depp'in eski eşi Heard'e iftira atmadığına hükmetti.

F5HABER F5HABER
Johnny Depp eski eşi Amber Heard'e açtığı davayı kazandı

Johnny Depp ve Amber Heard arasında haftalardır süren dava jüri karara vardı. Karar duruşması TSİ 22.00'de başladı. Kararın açıklanması beklenirken jürinin karar formunda tazminat bölümünü doldurmadığı fark edildi. Yargıç Azcarate jüri üyeilerine formu doldurmaları için süre verdi. 

Kısa bir süre sonra mahkeme salonuna dönen jüri kararı okumaya başladı. Jüri, Amber Heard'ın Washington Post'taki köşe yazısında Johnny Depp'i karaladığına hükmetti. Yedi kişilik jüri makalede yer alan birçok iddianın gerçeği yansıtmadığını belirtti. 

Jüri, Amber Heard'ın Johnny Depp'e 15 milyon dolar tazminat ödemesi gerektiğini söyledi. Jüri Mayıs 2016 da ise Depp'in o dönemki avukatı Adam Waldman'ın Daily Mail'e polis dairelerine geldiği zaman Heard'in aldatmaca bir olay kurduğunu söylemesi nedeniyle Heard'e iftira atıldığına karar verdi. Bu nedenle Depp'in de 2 milyon dolar tazminat ödemesi gerekecek.

Duruşmanın başladığı sıralarda Depp, Newcastle'da bir barda görüldü.

Amber Heard jürinin kararını açıklamasının ardından yaptığı ilk açıklamada "Bugün hissettiğim hayal kırıklığını hiçbir kelime açıklayamaz. Dağlar kadar delil eski kocamın orantısız güç, etki ve nüfuzuna karşı koymaya yeterli gelmediği için çok üzgünüm" dedi. Johnny Depp ise "Jüri bugün bana hayatımı geri verdi. Onur duydum. Bu kararın diğer kadınlar için geldiği anlam noktasında daha da üzgünüm. Bu bir gerilemedir. Zamanı, sesini çıkaran, ne düşündüğünü söyleyen bir kadının alenen utandırılabileceği ve küçük düşürülebileceği bir döneme geri sarıyor. Kadına yönelik şiddetin ciddiye alınması gerektiği fikrini öteliyor." ifadelerini kullandı.

Depp mahkemeye katılmadı
Hakaret davası Nisan ayından bu yana devam ediyor ve jüri üyeleri toplamda 100 saatten fazla ifade ve Depp ve Heard'ın canlı ifadesi de dahil olmak üzere düzinelerce tanık dinlendi. Depp’e yakın bir kaynak CNN’e önceden planlanan taahhütleri olduğu için karar açıklanırken mahkemede olmayacağını ancak mahkemeyi İngiltere’den izleyeceğini söyledi. 

Duruşma öncesinde Heard'ın sözcülerinden yapılan açıklamada, "Nerede olduğunuz önceliklerinizin ne olduğunu gösteriyor. Johhnu Depp İngiltere'de gitar çalarken Amber Heard Virginia'da karar bekliyor. Depp alaycı ve ciddiyetsiz tavrını turneye çıkarıyor" denildi.

Dava süreci

Depp, The Washington Post için yazdığı ve kendisini "aile içi istismarı temsil eden bir halk figürü" olarak tanımladığı 2018 tarihli bir köşe yazısında Heard'a 50 milyon dolarlık hakaret davası açtı.

Makalede Depp'in adı geçmemiş olsa da, bunun kendisine hem maddi olarak zarar verdiğini hem de itibarını zedelediğini öne sürüyor.

Heard, Depp'in avukatının iftira attığına dair iddiaları açıklamaları üzerine 100 milyon dolarlık karşı dava açtı.

2009 yılında tanışan çift 2015-2016 yılları arasında evliydiler. 

 

SONRAKİ HABER