için kaldı

Bacağı kesilecekti... Ordu'ya geldi, yürüyerek döndü!

Gürcistan'ın Batum kentinde damarlarının tıkanması sonucu sağ bacağını kaybetme tehlikesi yaşayan Gürcü vatandaşı Valeri Bolkvadze, son çare olarak geldiği Ordu'da sağlığına kavuştu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bacağı kesilecekti... Ordu'ya geldi, yürüyerek döndü!

Gürcistan'nın Batum şehrinde 6 ay önce sağ bacak atar damarına tıkalı olduğu için stent konulduğu halde şikayetleri tekrarlayan Valeri Bolkvadze'nin, şiddetli bacak ağrısı, ayakta morarma ve ayak damarlarından nabız alınamaması üzerine müracaat ettiği doktorları bacağının kurtarılamayacağı için kesilmesine karar verdiler. Bunun üzerine Valeri Bolkvadze, Ordu'ya geldi ve Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Direktörü Doç. Dr. Ali Ümit Yener'e müracaat etti.

'SON BİR ŞANS'

Yapılan muayene ve tetkikler sonucunda anjiyografi eşliğinde balon uygulaması ile damarların açılabileceği ve kan dolaşımının sağlanması ile bacağın kurtarılabileceği değerlendirilince 'son bir şans' olarak bu işlemin yapılmasına karar verildi. Doç. Dr. Ali Ümit Yener tarafından yapılan anjiyoda yeni gelişen yöntemler kullanılarak başarılı geçen işlem sonrası damarların açılması sağlandı, kan dolaşımı geri geldi ve hastanın bacağı kesilmekten kurtuldu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER