Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov: Ermenistan'a müzakereleri yürütmek için belirli bir tarih ve yer önerdik

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmada, “Ermenistan'ın yapıcı ve samimi bir şekilde müzakerelere katılmasını umuyoruz” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov: Ermenistan'a müzakereleri yürütmek için belirli bir tarih ve yer önerdik

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurul toplantısında konuşma yaptı. Ermenistan’ın eylemlerine rağmen, Azerbaycan'ın ateşkes rejimini yeniden tesis etmek için iyi niyet ve samimi irade gösterdiğini ifade eden Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, “12-14 Eylül 2022'de Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin provokasyonundan sonra Azerbaycan, insani sonuçları ortadan kaldırmakla meşgul. Bu bağlamda ölen askerlerin kalıntılarını tek taraflı olarak Ermenistan'a iade etmeye hazır olduğunu ilan ettik ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ni bu konuda bilgilendirildi" dedi.

Azerbaycan gerilim istemiyor diyen Bayramov "Aslında son zamanlarda çatışmalar, yatırım ve yeniden yapılanma projelerinin uygulandığı bölgelere yakın yerlerde gerçekleşti. Ayrıca son gerginlik, Ermenistan'da son 30 yıldır gördüğümüz tabloyla çok uyumlu. Ermenistan her defasında ciddi provokasyonlara başvurmakta, belirleyici aşamada bir atılım yapabilmek için gerekli kararları alma sorumluluğundan kaçmaktadır. Ermenistan'ın mevcut yönetiminin kendilerinden önce gelenlerin yolundan gitmemesini ve bölgede barış ve güvenlik için fırsat penceresini kasten kapatmamasını istiyorum” ifadelerini kullandı. 

'AZERBAYCAN BARIŞ ANLAŞMASI MÜZAKERELERİNE BAŞLAMAYA HAZIR'

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER