için kaldı

Aynı kararlılıkla devam

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, KKTC Başbakanı Ersin Tatar ile Beştepe’de bir araya geldi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Aynı kararlılıkla devam

Erdoğan, Tatar ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında özetle şunları söyledi: “Türkiye, KKTC’nin güvenliği ve refahı için yürüttüğü çalışmaları desteklemeye devam edecektir. Kendi haklarımızı nasıl savunuyorsak Kıbrıs Türklerinin adadaki ve bölgedeki çıkarlarını da aynı kararlılıkla savunmaya devam edeceğiz. AB’nin adadaki sorunun çözümü konusunda BM’ye ve uluslararası topluma verdiği sözlerin hiçbirini tutmayan Kıbrıs Rum Kesimi’nin yanında yer alması kendi ayıbıdır.

AB KENDİNE ZARAR VERİYOR

Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon arama faaliyetleri sebebiyle ülkemize ve KKTC’ye yönelik sözde tedbirler açıklayan AB bu tavrıyla bize değil kendisine zarar veriyor. Türkiye, Kıbrıs meselesiyle adayla olan derin tarihi bağları yanında buradaki üç garantör ülkeden biridir. Üç garantör ülkeden biri olması hasebiyle söz hakkı vardır. Bu arama çalışmalarına bizler aynı kararlılıkla devam ediyoruz, edeceğiz. AB bu meseleye müdahale tarzıyla adada eşitliği değil eşitsizliği, hakkaniyeti değil haksızlığı, barışı değil zulmü savunan bir konuma düşmüştür. Maalesef AB’nin ve uluslararası toplumun attığı her adım Kıbrıs Rumlarını çözüm değil çözümsüzlükte cesaretlendirmektedir. Kıbrıs Rum Kesimi ancak samimi ve gerçekçi bir uzlaşma zeminine gelirse adada herkesin beklediği çözüm yolu açılır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER