Avrupa Adalet Divanı’ndan skandal başörtüsü kararı

Avrupa Birliği’nin (AB) en yüksek yargı kurumu konumundaki Lüksemburg merkezli Avrupa Adalet Divanı skandal bir karara imza attı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Avrupa Adalet Divanı’ndan skandal başörtüsü kararı

AB üyesi ülkelerdeki kamu kurumlarının, çalışanların iş yerlerinde başörtüsü gibi dini inancı simgeleyen nesneleri takmasını yasaklayabileceği kararını verdi. Karara dair yapılan açıklamada, böyle bir kural, idarenin tüm personeline ayrım gözetmeksizin uygulanılması halinde ayrımcı sayılmayacağı belirtildi. Mahkeme, söz konusu kararının, halkla temas halinde olmayanlar için de geçerli olduğunu bildirdi.

KARAR DİN ÖZGÜRLÜĞÜNE KARŞI

Belçika’nın Liege kentine bağlı Ans Belediyesi’nin Müslüman bir kadın çalışanına iş yerinde başörtüsü takamayacağını bildirmesi üzerine ilgili çalışan konuyu mahkemeye taşımış, dava Avrupa Adalet Divanı’na intikal etmişti. 20 Avrupa ülkesinde 30’dan fazla Müslüman gençlik örgütünü temsil eden çatı kuruluş FEMYSO, verilen hükmün din ve ifade özgürlüğünü çok net bir şekilde ihlal ettiğini açıklayarak kararı kınadıklarını duyurdu. Yapılan açıklamada, kararın arkasında İslam karşıtlığının yattığı ifade edilirken dini sembollere yönelik yasakların her zaman başörtüsünü hedef aldığı hatırlatıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER