Atatürk’e hakaret soruşturması

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik hakaret içeren sözlerin yer aldığı kitapla ilgili soruşturma başlattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Atatürk’e hakaret soruşturması

Başsavcılık açıklamasında, Atatürk’e yönelik hakaret içeren sözlerin yer aldığı ve 5187 sayılı Basın Kanunu hükümlerince Başsavcılığa teslim edilen ‘Put Adam’ isimli kitaba ilişkin, ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret’ suçundan resen soruşturma başlatıldığı belirtildi. Yazarının belli olmaması nedeniyle, kitabı yayınlayan Ümraniye’deki Küresel Yayınevi’nin yetkililerine de soruşturma açıldığı açıklandı. Başsavcılığın talebi üzerine, Anadolu 6. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından da kitabın tüm nüshalarına el konulmasına, dağıtım ve satışının yasaklanmasına karar verildiği belirtildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER