Arkadaşlarını kurtarmak için dakikalarca kazdı, şoka girince...

Zonguldak'ta 2 maden işçisinin yaklaşık 6.5 saat sonra kurtarıldığı göçükten yaralı kurtulan maden işçisi Ferdi Oral, o anları İHA'ya anlattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Arkadaşlarını kurtarmak için dakikalarca kazdı, şoka girince...

Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessesesi'ne bağlı maden ocağında dün 19.00 sıralarında yerin eksi 340 ila 460 kodlarında meydana gelen göçükte kalan 2 işçi için kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Recep Yurtseven isimli maden işçisi ile kurumda 2009 yılında işe başlayan Mevlüt Karagöl isimli işçi, 16.00-24.00 vardiyasında çalıştıkları esnada göçük altında kaldı. Olayın ardından bölgeye çok sayıda sevk edilen sağlık ekibi, polis ve AFAD ekipleri bölgede koordinasyonu sağladı.

Bu sırada TTK'ya ait arama kurtarma tahlisiye ekibi göçüğün meydana geldiği yaklaşık 6.5 saat süren çalışmanın ardından işçilere sağ olarak ulaştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER